Program
Programska_02-1Trodnevna manifestacija 2. Casanovafesta održat će se u Vrsaru, u slavu poznatog zavodnika Giacoma Casanove koji je za života dva puta boravio u tom gradu, a obuhvaća filmske projekcije, književne večeri, izložbe, predavanja, gastroprogram posvećen afrodizijacima i noćne zabave uz zanimljiv i raznovrstan glazbeni repertoar.
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvijenca, u Vrsaru će se od 24. do 26. lipnja 2010. godine održati 2. Casanovafest, festival ljubavi i erotike. Trodnevni program obuhvaća izložbe erotskih crteža i fotografija u staroj gradskoj jezgri, projekcije filmova, književne večeri i koncerte na poluotoku Montrakeru te ponudu gastroafrodizijaka koji će se posluživati na vrsarskoj rivi. Predavanje psihoterapeutkinje i seksualne savjetnice Nataše Barolin Belić na temu „Mitovi o seksualnosti i što nam čine“ održat će se u hotelu Pineta. Izložba erotskih grafika Miroslava Šuteja bit će postavljena u prizemlju zgrade Općine Vrsar, dok će se u Staroj školi otvoriti izložbe erotskih fotografija Mare Bratoš i Rina Gropuzza.
Casanovafest je ove godine objavio i blogerski natječaj za erotsku priču, koji je otvoren do 18.lipnja, a pobjednik će biti predstavljen na festivalu. Svakodnevno će se održavati književne večeri s Perom Kvesićem u ulozi moderatora, koji će s uglednim gostima književnicima govoriti o erotskoj prozi, a bit će predstavljena i druga knjiga iz biblioteke Casanovafesta. Filmski program, posvećen mediteranskom erotskom filmu, održat će se na platou poluotoka gdje će se prikazati Bertoluccijevi „Sanjari“ i još poneka iznenađenja. Glazbene večeri Casanovafesta započinju Jelenom Radan i njezinim veličanstvenim izvedbama fada, dok će posljednju festivalsku večer do točke usijanja goste povesti showgirls plesačice Don’t touch this. Noćne zabave nastavljat će se u beach barovima prekrasnog Montrakera do sitnih